Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Dokumentärfilm om samhällsplanering & Spelfilm för samhällsplanering

Det kan alltid vara intressant att se lite dokumentärfilmer om samhälls- och stadsplanering, slippa luta sig över böckerna och istället luta sig bak i fåtöljen, få informationen presenterad i ljud och rörlig bild.
Jag har nu börjat leta efter filmer om stadsplanering - både dokumentärfilm och spelfilm. För att gör det översiktligt kommer jag dela upp det i två olika artikelserier: Dokumentärfilm om samhällsplanering och Spelfilm för samhällsplanering.

Annons

Tidigare har jag pratat om två spelfilmer som påverkat mig och mitt intresse för stadsplanering, dels film Vicki Cristina Barcelona som används som en marknadsföringsfilm för Barcelona samt filmen En natt i New York (After hours) som påverkat mitt intresse för det nattliga livet i storstäder.

Har du själv några förslag och rekommendationer på filmer som jag ska presentera i fortsättningen mejla mig gärna på  ulf.liljankoski@lilon.se eller skriv en kommentar här på bloggen. Är du intresserad av att gästblogga eller skriva artiklar här på  Stadsplanering.se hör gärna av dig.

Idag får du dock nöja dig med denna introduktionen, idag har jag några andra projekt som jag måste slutföra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons