Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Statistisk analys: SPSS, PSPP och gretl - Gratis program

SPSS
När man jobbar med statistisk analys kommer man ofta i kontakt med programmet SPSS (Statistical Package for the Social Sciences). SPSS kostar dock ca 50 000 kr och normalt inget man vill införskaffa om programmet bara är en liten del av ens företagande eller om man bara vill jobba med det hemma. Visst kan man få tag på en 14-dagars testversion, men kanske vill man jobba med det längre. Som tur är finns det numera gratisalternativ till SPSS, bland annat PSPP och gretl.
SPSS var ett program vi jobbade med en hel del under vissa delar av mina sociologistudier.
Ladda ner: Du hittar SPPS här: SPSS gratis 14 dagar.

Annons
PSPP ett gratis alternativ till SPSS

PSPP ett gratis alternativ till SPSS

PSPP
Ett program som säger sig ersätta SPSS rakt av förutom på några punkter och innehålla samtliga funktioner är PSPP. Jag har själv hunnit testa alla funktioner eller gå igenom manualen för vilka funktioner PSPP har, men det lilla jag kolla så ser det lovande ut. Se även bilden.

Ladda ner: Du kan läsa mer om PSPP här, PSPP, och ladda ner det gratis här (för tillfället är den nyaste versionen 0.7.9 men kolla datumet till höger) samt kan du ladda ner det gratis här (du hittar filen under Downloads)

gretl
gretl är ett annat program för statistisk analys, det anser sig inte vara en direkt ersättare till SPSS och jag har inte alls hunnit titta på detta. Jag har bara importerat data från .sav-filer, men inte kommit längre.

Ladda ner: Du kan ladda ner gretla gratis här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons