Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
14 juli, 2011

Stadsplanering och urbansociologi

Jag har sedan tidigare studerat sociologi i ca 3 år på Lunds Universitet, men tog aldrig min kandidatexamen då jag startade mitt företag 2006 och hamnade i en situation där jag valde mellan att börja driva företaget på heltid eller välja studierna. Jag valde företagandet,  det lockade mest då. I lite mer än ett år har jag dock allt mer känt att jag vill tillbaka till studierna och avsluta mina sociologistudier med inriktning stadsplanering och urbansociologi. Något jag hela tiden hållit på med även under mitt företagande, både genom att studera småkurser och rese runt i städer. Våren 2011 bestämde jag mig för att i alla fall söka lite utbildningar inom stadsplanering även om jag inte riktigt bestämt mig för om jag skulle börja studera, ut på längre resor, eller driva företaget med att sälja pennor och kontorsmaterial på heltid.

Antagen till Stadsbyggnad, stadsutveckling och planering.

Antagen till Stadsbyggnad, stadsutveckling och planering.

Idag fick jag svar på Studera.nu att jag blivit antagen till utbildningen Stadsbyggnad, stadsutveckling och planering i Malmö och har tackat ja. Resandet får alltså vänta lite och företagandet får jag dra ner till deltid.

Så nu blir det till att försöka planera in studier, statsresor och företagandet i vardagen. Det kommer nog att ta ett tag innan jag får ordning och reda på allt. Skulle det vara några problem så löser jag antagligen det med något ledigt år från studierna.

Innan studierna börjar kommer jag inte att skriva så mycket här, men sen ska det börja att publiceras.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 50 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny