Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Reflektioner gällande debattartikeln "Helsingborg, öppna ögonen!" i Helsingborgs Dagblad

Mer politiskt korrekt kan nog inte en debattartikel bli än Helsingborg, öppna ögonen! av Anna Molén Thorson i Helsingborgs Dagblad (2013-07-25).

Annons

"Helsingborg, liksom andra städer måste få vara en plats där människor möts, går, cyklar, sitter och älskar i."

Detta är något jag möter varje gång jag är i Helsingborg, "en plats där människor möts, går, cyklar, sitter och älskar i".

"Ta bort all bilparkering och plantera träd och sätt ut bänkar på Stortorget och Hamntorget."

Att ta bort bilparkeringen på Stortorget och Hamntorget och plantera träd gör mindre nytta än parkeringarna. I all stadsplanering måste ett sunt förnuft råda. Inte planering som till punkt och prickar följer en dominerande och vilseledande politiks hållning.
Det blir inte inte fler entreprenörer eller fler butiker för att man tar bort parkeringsplatser eller planterar träd. Entreprenörskap främjas framförallt genom sociala och politiska förändringar. Inte fysiska. Givetvis behövs de  fysiska möjligheterna när väl entreprenörskapet blomstrar, men entreprenörskap är inget den trädlösa parkeringen på Stortorget och Hamntorget förhindrar. Det är inte parkeringen som hindrar dig från att sälja jordgubbar på torget, det är lagen, det är byråkratin, det är den reglerade användningen av rummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons