Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
28 november, 2011

Panoramafoto med iPhone

När man besöker olika platser för att samla in information till en rapport, artikel eller bara göra minnesanteckningar när man sett något  i staden eller landskapet som inspirerat en kan det ibland förenklar om man har ett panoramafoto som visar hur ett område ser ut.

När jag är ut och tittar på städer brukar jag ha en systemkamera och en anteckningsbok med mig, men ibland får min iPhone agera både kamera och anteckningsbok. En fördel med iPhonen är att den kan goetagga bilder (ja, även andra telefoner klarar av det) och man kan sedan lätta placera in bilderna på en karta.
Nu har jag hittat ännu en funktion, eller app, som kan vara till nytta när man samlar in information - panoramafotoappar. Visst kan man göra egna panoramafoton, men dessa appar förenklar processen med sammanställningen av bilder. De jag testat är gratisappen Photosynth samt AutoStich Panorama som kostar 15 kr.

Den jag tycker var enklast att använda och som snabbt pusslade ihop bilder som jag tagit både åt höger och vänster och uppåt och neråt var AutoStich Panorama som definitivt var värt de 15 kronorna.
Photosynth tyckte jag tog längre tid att få rätt på, men var å andra sidan gratis.

Panoramafoto med AutoStich Panorama.

Panoramafoto med AutoStich Panorama.

Panoramafoto med Photosynth.

Panoramafoto med Photosynth.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 47 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

%d