Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
19 mars, 2012

Nyhetstips inom stadsplanering 2012-03-19

Från lyx till ungdomsbostäder
HSB Malmö byter fokus från det lyxigare boendet på Turning Torso till att bygga billigare lägenheter för yngre som vill ut på bostadsmarknaden. Det är en viktig anledning till att styrelsen nu har tagit beslut om att sälja ut sitt flaggskepp i Västra hamnen.

Beslutet att sälja Turning Torso var väntat
– Beslutet att sälja Turning Torso var väntat. Jag trodde att försäljningen skulle ske redan för flera år sedan, säger kommunalrådet Ilmar Reepalu(S) i en kommentar till att HSB Malmö nu säljer ut fastigheten.

Höghusen i Värtan krympte
Stockholms politiker vill bygga riktigt höga hus i Värtan. Men när visionen om en ny sjöfront utvecklats till konkreta planer har husen krympt. Skyskrapor på 30–40 våningar har blivit åtta våningar höga vita fyrkanter – med gröna tak. Bullret från hamnen stoppar högre bostadshus.

Inga kvinnor bland stadens gator
De flesta är sedan länge glömda, men lever ändå vidare bland stadens gator. I en serie ska NST berätta om de ängelholmare som fått en gata uppkallad efter sig i staden och det är bara män.

Villabyggen avstannar när tomterna sinar
Förra året beviljades bara bygglov till sju nya villor. En anledning är att det börjar bli ont om villatomter och det lär dröja ett par år innan det vänder igen.

OK för privat jordgubbsfält i Munka
Efter många nej verkar det bli ja. Släkten Persson i Munka Ljungby får ändra skog och hagar till nya bostadskvarter nära Röa Mölla. Även här handlar det om ett övergivet jordgubbsfält

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 47 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

%d