Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2012-03-17

Turning Torso till salu samt här: HSB säljer Torson och här: Turning Torso till salu
HSB Malmö vill sälja Turning Torso för att få loss pengar till 1 000 hyreslägenheter som antingen ska byggas eller köpas under de närmaste åren.

Annons

Framtidens Ängelholm ska stakas ut i ny plan
Ängelholm ska få en ny översiktsplan som talar om hur kommunen ska utvecklas, och kommuninvånarna ska involveras i arbetet. Första uppgiften: Att fånga Ängelholms själ.

Vikenborna vill inte att samhället växer mer
Djupintervjuer med barnfamiljer och seniorer gav entydigt besked: Behåll och utveckla bykänslan! Många Vikenbor vill ha ett större hotell på orten.

Få ville tycka till om nya spår vid Svarte
Tre. Så många kom när Trafikverket och Skånetrafiken bjöd in till samrådsmöte om den planerade mötesstationen vid Ruuthsbo. Men de som kom fick åtminstone svar på sina frågor.

Omtvistat Sofierohus bevaras
Ett av Laröds äldsta hus som tillhört Sofiero får inte rivas. Mark- och miljödomstolen har gett kommunen rätt. Samtidigt har Laröd och Hittarp försetts med bevarandeprogram.

Olympia kan få ännu fler bostäder
Ännu ett förtätningsprojekt skissas på Olympia. Stenbocken vill uppföra två hus med nästan 30 lägenheter och reaktionerna från kommunen är positiva. I kvarteret intill vill Helsingborgshem bygga nytt.

Rör inte Ångfärjestationen och The Tivoli
Politikerna struntar tjurskalligt i det nya förslaget i Länsstyrelsens, Riksantikvarieämbetets, Boverkets och helsingborgarnas mycket tydligt manifesterade åsikter att Ångfärjestationen inte ska flyttas.

Ingen Bjuvsfestival i år
Årets Bjuvsfestival skulle ha blivit det sjuttonde i ordningen. Men eftersom ingen vet hur det kommer att se ut i centrum i augusti fattade styrelsen i går beslut om att ställa in evenemanget denna sommar.

Vinteröppet koloniområde tilltalar inte alla
När första riktiga vårsolen tittade fram blev det genast aktivitet i kolonistugeområdet Fritiden. Men kolonisterna är inte glada för att kommunen vill släppa in allmänheten i området året runt. Särskilt inte efter den senaste vinterns många inbrott, som fått dem att låsa alla grindar.

Här är framtidens tunnelbana
Framtidens tunnelbana får stationer bland annat vid Nytorget, i Hammarby sjöstad och vid Nacka Forum. Samtidigt ska Tvärbanan förlängas över nordöstra Södermalm och längs Skeppsbron och Saltsjöbanan rustas upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons