Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2012-03-15

Mindre är mer på Ångfärjan
Avgörande blir om politikerna kan övertyga helsingborgarna och genomföra en öppen och seriös dialog, skriver Ingrid Runsten om de nya planerna för Ångfärjan.

Framtiden oviss efter nya planer
Nya byggplaner för Hamntorget innebär än en gång att framtiden är oviss för The Tivoli i Helsingborg.

Nu bygger vi blå linjen till Nacka
Vi har träffat en överenskommelse om att ta ett historiskt steg för kollektivtrafiken i Stockholms län: att bygga ut tunnelbanans blå linje till Nacka. En förstudie kommer att inledas om en sträckning till Nacka Forum från Kungsträdgården via östra Södermalm, Hammarby sjöstad, Sickla och Järla sjö. Förstudien ska finansieras gemensamt av landstinget, Stockholm stad och Nacka kommun.

Nytt affärshus på gång men bostäder får vänta
Ombyggnaden av centrumfastigheten planeras vara igång innan sommaren. På grund av lågkonjunkturen är det inte klart med hyresgäster till alla lokaler. Av samma anledning skjuts bostadsbyggandet i kvarteret på framtiden.

Christel Sundberg ny samhällsutvecklingschef
Det fanns 43 sökande till tjänsten som samhällsutvecklingschef och kommunstrateg i Bjuvs kommun, bara en av dem var intern. I går blev det klart att det är nuvarande chefen för arbete och tillväxt, Christel Sundberg, som ska leda den nya enheten.

Ridledsprojekt tar nästa kliv
Fem möjliga ridleder finns på förslag och ska presenteras inom kort. Ridledsprojektet har hittat nya möjligheter och går nu vidare.

Försvaret vill stoppa vindkraftpark
Försvarsmakten säger nej till den gigantiska vindkraftparken som planeras i Hanöbukten utanför Blekinge. Motståndet mot vindkraften beror på att flera militära verksamheter skulle störas.

Försvaret får bakläxa av Hatt
Energiminister Anna-Karin Hatt ger nu försvarsmakten svar på tal i kritiken mot den planerade vindparken utanför Blekingekusten. Hon konstaterar att FOI (Totalförsvarets forskningsinstitut) i en rapport till regeringen slagit fast att försvaret måste bli bättre på att motivera sina beslut.

Lill-eken kommer inte tillbaka
Spårväg rakt över tv-ekens stubbe – eller trädlöst längs ena sidan av Oxenstiernsgatan. Snart måste politikerna välja.

Avslag för Vikenbor
De nio fastighetsägare som har överklagat kommunfullmäktiges beslut att anta en ny detaljplan för området vid Vikens Ry får avslag i mark- och miljödomstolen.

Superbussar nästa år
I december nästa år ska 16 stycken 24 meter långa "superbussar" sättas i trafik i Malmö. Men innan det kan ske måste hållplatserna förlängas.

De vill slå vakt om tystnaden på åsen
Hörby kommuns planer på en vindkraftspark på Linderödsåsen, i tidigare skyddade naturområden, rör upp känslorna. Nu organiserar motståndarna sig.
Nybildade Mot alla vindar vill slå vakt om den unika naturen och tystnaden på åsen, och har startat en namninsamling för att försöka stoppa utbyggnaden.

Här kan fabriken för biogas byggas
Biogas färs kan komma bygga sin jätteanläggning alldeles i utkanten av Sjöbo tätort. Området norr om fjärrvärmeverket pekas ut som en av fyra tänkbara lokaliseringar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 46 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

%d bloggare gillar detta: