Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
11 mars, 2012

Nyhetstips inom stadsplanering 2012-03-11

Dags att avskaffa integrationsministern
Integrationsministerns vecka i Rinkeby borde bli till ett årtionde. Minst. Men egentligen är det är dags att avskaffa integrationsministern helt och transformera statsrådsuppdraget till ett annat. Sverige behöver en miljonprogramsminister och ett miljonprogramsdepartement. Det skriver förortsdebattören Carlos Rojas med anledning av att Erik Ullenhag flyttar sitt kontor till förorten en vecka.

Uppdaterad Österlenpärla ska locka turister
I sommar kommer det att bli en extra satsning på turismen i Kåseberga. En ny fiske- och utflyktstur ska gå en gång i veckan och kommunen kommer att marknadsföra skärmflygningen på ett sätt som man inte gjort tidigare.

Hur ska bullret klaras i H+området?
För att kunna bygga så många bostäder som tänkt i H+området krävs avsteg från riktvärdena för trafik- och industribuller. Men länsstyrelsen ifrågasätter den föreslagna bullerpolicyn.

Fredriksdalsprojekt växer och tar form
Byggplanerna vid Filbornavägen nära vattentornet växer och tar ny fart. Cirka 130 bostäder föreslås nu. Kanske kan projektet påbörjas nästa år men de som skulle mista sina odlingslotter väntas överklaga.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 50 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny