Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2012-02-27

Projekt ska kartlägga turismen på Kullahalvön
Hur kan Kullahalvön bli mer attraktiv för den tillfällige besökaren? "Visit Höganäs" ska undersöka vad som saknas och sedan åtgärda bristerna.

Annons

Nya upplevelser och sport lockar
Turkiet ligger i topp men i sommar reser svenskarna både till väster och öster. Åt ena hållet lockar USA med billig dollar åt andra är det fotbollen som drar.

Husköpare kan lockas till byn med borgen
Villaspekulanter som faller på att de saknar pengar till hela kontantinsatsen kan få hjälp om de väljer ett äldre hus i Örkelljunga. Kommunen undersöker möjligheten att gå i borgen för en del av lånet.

Rydebäck växer vidare vid stationen
Flera byggen pågår vid Rydebäcks station och ett par till väntas snart komma i gång. Skanska och Ikea ska uppföra Bo Klok-hus och Derome flerbostadshus.

Stadsbiblioteket kan bli kulturhus
Ett centralt beläget kulturhus med kulturskola, replokaler, scener och bibliotek. Kommunens kulturpolitiker är eniga när de överger Rönnebadet som alternativ och istället siktar in sig på Stadsbiblioteket vid Stortorget.

Fortsatt folkökning för Malmö förra året
almös befolkning fortsatte att öka under 2011, men ökningsstakten mattades av. Bland annat fortsatte inflyttningen av danskar att minska för femte året i rad.

Södermalm bland de sämsta på att sortera sitt matavfall
Spånga-Tensta är bäst på sortera matavfall. Södermalm däremot hamnar i bottenskiktet. Inom tre år måste alla kommunala verksamheter börja matsortera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons