Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2012-01-31

Bro över Hälsan kostar på
Den länge omtalade bron över Hälsovägen lär dröja ytterligare. En ny utredning visar att investeringskostnaden för den kortaste av de tre sträckningar som studerats blir 36-48 miljoner beroende på konstruktionen.

Annons

Plus och minus för Öresundsbron
Öresundsbrokonsortiet summerar minskat bilpendlande men ökad vinst för 2011.

Splittring om Stadsparken
Små ändringar på Stortorget och markiser på gågatan. Här verkar politikerna överens när det gäller nästa steg av centrumförnyelse. Däremot är det total splittring om en ny paviljong i Stadsparken.

Återremiss på detaljplan för Jönsaplan
För andra gången på kort tid blev det bakslag för den borgerliga majoriteten gällande ett byggprojekt. Socialdemokraterna skickade detaljplaneförslaget för Jönsaplan på återremiss när Landskronas kommunfullmäktige på måndagskvällen hade sitt första möte för året.

Vägen jämnas för nygamla Pålsjöbaden
Den nya planen som krävs för att Pålsjöbaden ska få ett fortsatt liv går snart i mål. Det omfattande arbetet beräknas komma i gång i början på nästa år.

Majoriteten drev igenom Pytteled
Efter tre timmars hård debatt kom avgörandet. Kommunfullmäktige vill ha Pytteleden, en förlängning av Klippanvägen med ny bilbro mot Havsbaden.

Badhusplanen måste göras om
Ängelholms nya badhus vid sjukhuset blir ytterligare minst ett år försenat. Länsstyrelsen tvingar kommunen att göra om planarbetet.

Forskare: Klass är på väg tillbaka
Överklassafari är ett tecken i tiden. Arrangörens motiv – att fokusera på samhällets klasskillnader – är också tidstypiskt, enligt forskare som DN.se har talat me

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons