Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2012-01-23

Sveriges minsta studentbostad finns i Lund
Sveriges minsta studentbostad är en liten stuga i Lund på 8,8 kvadratmeter. Minimal bostadsyta är ett sätt att pressa ner hyrorna.

Annons

Studenter får tävla om minsta bostaden
Vem vill bo i Sveriges minsta bostad? Nu får Lunds studenter chansen att tävla om hyreskontraktet för denna kombibostad på 8,8 kvadratmeter.

Drottninghög – en stadsdel i fokus
Drottninghög – farligt eller familjärt? Det beror på vem man frågar. Polisen hårdsatsar för att öka tryggheten i området. Vi har pratat med de boende.

Helsingborg får fler gröna tak
äxtlighet på tak och fasader ska bli vanligare i Helsingborg framöver. Däremot är det för dyrt att anlägga gröna tak på befintliga kommunala byggnader, anser de ansvariga.

Ekolog och cykelbloggare är ny miljöstrateg i Båstad
Han är full färd med att ta fram ett miljöprogram för Bjäre. Marcus Ljungqvist arbetar sedan några månader tillbaka som miljöstrateg vid Båstad kommun.

Stora evenemang ska bli större
Kommunens nya näringslivsutvecklare vill hjälpa föreningar att skapa större evenemang kring sina tävlingar. En SM-tävling i cykling eller hästkörning borde locka stor publik och kan även ge kommunen bra publicitet, anser hon.

Busskur saknar bygglov
Bygglov söktes för bussväderskydden då Östra Storgatan genom Munka Ljungby byggdes om. En av ansökningarna drogs dock tillbaka. Busskuren vid Munka Allköps parkering saknar därför bygglov.

Känd pytteö kan bli ö igen
Rönneholm är en liten ö, med ett stort förflutet.
I alla fall var den igenväxta åkröken i Nybroskogen uppströms avloppsreningsverket tidigare en ö.

5 000 nya bostäder – men ingen tunnelbana
Barkarby var en knutpunkt redan på medeltiden – och är på väg att bli det igen. Vid det gamla flygfältet pågår ett av regionens största stadsbyggnadsprojekt, om tio år bor drygt 10.000 personer i Barkarbystaden.

Rädda Järvafältet varnar för bilberoende
Barkarbystaden byggs för glest och stoppar möjligheten att förlänga tunnelbanan på Järvafältet. Naturskyddsföreningar är mycket tveksamma till den nya stadsdelen.

Omriktarna något som byborna "får tåla"
Länsstyrelsen ger kommunen rätt i tvisten om detaljplanen för omriktarstationen i Lyby.
Boende i området får tåla den påverkan på landskapet och boendemiljön som jätteanläggningen medför, konstaterar länsstyrelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons