Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
13 januari, 2012

Nyhetstips inom stadsplanering 2012-01-13

Får dela ut egen post
"Ibland får man ta till alternativa lösningar för att fullfölja ett uppdrag." Det säger Postens distriktschef Rolf Weiffert om Malmö stad och Postens nya projekt i södra Sofielund.

Positive Footprint Housingett internationellt föredöme inom hållbart boende och bostadsbyggande
Positive Footprint Housing är ett samarbetsprojekt i Göteborg mellan Chalmers, Riksbyggen, Göteborgs universitet och Johanneberg Science Park med syftet att skapa ett helhetstänkande kring hållbar bostads- och stadsutveckling med människan i centrum. Ett forskningsprojekt och ett bostadsprojekt genomförs parallellt och blir början på ett långsiktigt samarbete där forskare och studenter kan utvärdera de senaste resultaten i ett fullskalelaboratorium.

SJ:s nya snabbtågförsenas ytterligare
Sveriges tågresenärer kan känna sig blåsta på SJ:s utlovade nyårspresent. Prestigeprojektet snabbtåget SJ 3000 försenas ytterligare. Först i slutet på januari kan tillverkaren Bombardier leverera de första tågen.

Markaffärer för KKH-projektet
Kommunstyrelsen har nu gett sitt klartecken för två markaffär som har samband med KKH-projektet, alltså byggandet av konserthus, kongressanläggning och hotell vid Neptuniparken

Utökning av busstrafik till flygplatsen på gång
Det är för svårt för resenärer att ta sig till Ängelholm-Helsingborgs flygplats. Det tycker bland andra flygplatsens ledning och topp-politiker i Helsingborg.

Eskilshus till högsta instans
Ägarna vill förändra ett tidstypiskt funkishus på Eskilsminne och har fått rätt i mark- och miljödomstolen. Men kommunen som är negativ för nu saken vidare till högsta instans.

"Jag vill se nya lösningar och galna saker"
Helsingborg är fantastiskt – men helsingborgarna förnöjda. Det är Palle Lundbergs samlade intryck. Kommunens högste tjänsteman vill se mer mod och galenskap – och en satsning på skolorna.

Ett fartygslass sten om dagen i ett år
Nu inleds bygget av de båda vågbrytarna som ingår i första etappen i utbyggnaden av hamnen. Om bara några månader når pirbyggarna den yttersta punkten – över en kilometer från land.

Koloniägare får fortsätta hämta vatten
Koloniområdet Fritiden är just ett koloniområde och inget stugområde där man ska övernatta. Därför kommer kommunen varken att koppla in kommunalt avlopp till varje stuga eller godkänna några enskilda vatten- och avloppslösningar.

Bostadsbygget i Eric Ruuthsparken påbörjat – Veidekke har satt spaden i marken för 28 nya bostadsrätter i Höganäs
Efter år av förberedelser inleder nu Veidekke Bostads AB bygget av 28 nya bostadsrätter i Eric Ruuthsparken. Precis innan julhelgen sattes spaden i marken och idag är de första byggbodarna på plats.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 50 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny