Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2012-01-12

Akut vattenbrist i världens megastäder
Tre miljoner människor blir stadsbor varje vecka. Med snabbt växande befolkning, som kräver mer och mer vatten, och klimatförändringar som förväntas öka frekvensen och intensiteten i extrema väderhändelser, måste företag förbereda sig för de ekonomiska och affärsmässiga riskerna förknippade med vatten. Och regeringar kan inte längre stå bredvid och titta på.

Annons

Bussen kan köra ifrån tåget
Att buss ersätter tåg kan bli vanligare i framtiden eftersom järnvägen är i ett så dåligt skick och det krävs så stora investeringar. Det sade infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Stockholmarna gillar ljusare Sergels Torg
Under november 2011 intervjuade City i Samverkan 200 personer som besökte Sergels Torg. Något fler kvinnor än män passerade torget under intervjutillfällena. Syftet var att utvärdera de senaste förbättringarna, som målningen av undertaket kring Kapp Ahls butik.

Vill se straff för svartbyggen
En fastighetsägare i en by utanför Lund hotas av byggsanktionsavgift och vite för att ha byggt till både hus och garage utan tillstånd.

Biogasverk möter motstånd
Lunds Energis planerade biogasverk på Siporexområdet i Dalby möter stort motstånd från boende på Påskagänget och byarådet.

Stort stöd för Stockholms biltullar
Stödet för trängselskatten i Stockholm är stort, sex år efter det att den infördes på försök.

Skyskrapor tecken på förestående kris
Det finns ett samband mellan byggandet av höga skyskrapor och ekonomiska kriser. Det menar finansexperter i Hong Kong, som nu varnar för ekonomisk kollaps i Kina och Indien.

Pekings smog spräckte skalan
Över 150 flygningar till och från Peking ställdes in eller försenades på tisdagen på grund av tjock smog som begränsade sikten till ett par hundra meter i den kinesiska huvudstaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons