Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
12 januari, 2012

Nyhetstips inom stadsplanering 2012-01-12

Akut vattenbrist i världens megastäder
Tre miljoner människor blir stadsbor varje vecka. Med snabbt växande befolkning, som kräver mer och mer vatten, och klimatförändringar som förväntas öka frekvensen och intensiteten i extrema väderhändelser, måste företag förbereda sig för de ekonomiska och affärsmässiga riskerna förknippade med vatten. Och regeringar kan inte längre stå bredvid och titta på.

Bussen kan köra ifrån tåget
Att buss ersätter tåg kan bli vanligare i framtiden eftersom järnvägen är i ett så dåligt skick och det krävs så stora investeringar. Det sade infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Stockholmarna gillar ljusare Sergels Torg
Under november 2011 intervjuade City i Samverkan 200 personer som besökte Sergels Torg. Något fler kvinnor än män passerade torget under intervjutillfällena. Syftet var att utvärdera de senaste förbättringarna, som målningen av undertaket kring Kapp Ahls butik.

Vill se straff för svartbyggen
En fastighetsägare i en by utanför Lund hotas av byggsanktionsavgift och vite för att ha byggt till både hus och garage utan tillstånd.

Biogasverk möter motstånd
Lunds Energis planerade biogasverk på Siporexområdet i Dalby möter stort motstånd från boende på Påskagänget och byarådet.

Stort stöd för Stockholms biltullar
Stödet för trängselskatten i Stockholm är stort, sex år efter det att den infördes på försök.

Skyskrapor tecken på förestående kris
Det finns ett samband mellan byggandet av höga skyskrapor och ekonomiska kriser. Det menar finansexperter i Hong Kong, som nu varnar för ekonomisk kollaps i Kina och Indien.

Pekings smog spräckte skalan
Över 150 flygningar till och från Peking ställdes in eller försenades på tisdagen på grund av tjock smog som begränsade sikten till ett par hundra meter i den kinesiska huvudstaden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 47 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

%d