Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2011-12-28

Varning för att bygga svart
Den som målar om huset utan bygglov tvingas betala en byggsanktionsavgift på 21 400 kronor, oavsett vad bygg- och miljönämnden anser. Nu vill nämndens ordförande varna för effekterna av den nya plan- och bygglagen.

Annons

Grannar sågar höghusplan
Säkerheten kring järnvägen, trafiklösningarna, parkeringsplatser och anpassning till det gamla bostadsområdet – det är mycket som inte tilltalar grannarna till nya bostadsprojektet Angela på Kullakiosktomten. Framför allt vill de inte ha ett "mini-Manhattan".

Sjukhuset har vuxit fram under ett sekel
I fjol invigdes den stora akutbyggnaden på Sus i Malmö. Det har gått mer än ett sekel sedan den första sjukhusbyggnaden togs i bruk och sjukhusområdet består i dag av en brokig samling fastigheter, som speglar nytt och gammalt.

40 år sedan sista persontåget gick
Om tidigast två år kan man ta tåget från Kvidinge igen. Det är mer än 40 år sedan det senast hände. Då rapporterade Quidinge Allehanda från stationen.

Enklare att bygga kartan i tre dimensioner
Topocad är ett CAD/GIS verktyg som används av närmare hälften av landets kommuner för deras inmätnings och kartverksamhet. Det används även i stor omfattning för generell inmätning och utsättning av mätkonsulter och byggföretag. Nu kommer Topocad version 14 vars största nyhet att det blir helt och hållet i tre dimensioner. Data kan inte bara använda höjder utan det blir möjligt att helt och hållet arbeta och titta på data även på höjden.

Storstadsföräldrar i ny undersökning av Hyresgästföreningen: ”8 av 10 vill att barnen flyttar hemifrån”
8 av 10 föräldrar vill att deras hemmaboende barn ska flytta hemifrån. Och nästan varannan förälder till hemmaboende barn 15-27 år är orolig för att barnet inte ska hitta en bostad när det är dags att flytta hemifrån.

NCC förvärvar byggrätt om 170 bostadslägenheter på Kungsholmen
NCC Boende har genom köpet av Kristine Hotelfastigheter AB förvärvat en byggrätt om cirka 170 lägenheter på Kungsholmen i Stockholms innerstad. Säljare är Tagehus Holding AB och Edicta AB genom det gemensamt ägda bolaget Kristine Fastigheter AB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons