Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2011-12-21

"H+ ett spännande projekt"
Några frågor ... till Katrina Ekelund som studerar till landskapsarkitekt på Alnarp och är en av 30 studenter som på tisdagen presenterade sina tankar kring H+ på Ships lokaler på Bredgatan.

Annons

Städerna där unga vill plugga
Allt fler svenska ungdomar studerar utomlands, med hjälp av EU:s Erasmusprogram eller på egen hand. I fjol ökade antalet svenska Erasmusstudenter med över 10 procent. Även om asiatiska destinationer växer hävdar sig Europa fortfarande väl på studenternas utlandskarta.

Allas rätt att tycka om allemansrätt
Naturvårdsverket ber på sin hemsida allmänheten att före den 10 februari nästa år lämna synpunkter på de förslag om allemansrätten som utredarna Klas Sandell och Margaretha Svenning lämnade i november.

Filmstadsprojektet tar ny fart
Saneringen av tomten där Filmstadskomplexet planeras startar efter nyår. Midroc har haft en särskild upphandling av den delen för att kunna hålla tidtabellen med invigning 2013.


Helsingborg Yacht Club tar över i Norra hamnen?

Den första januari är det tänkt att Helsingborgs hamn och Helsingborg Yacht Club ska underteckna ett arrendeavtal gällande driften av småbåtshamnen i Norra hamnen.

Idrottsarrangörer vill ha mer pengar
Stockholms stad måste ta ett större ansvar för de stora idrottsevenemangen. Annars försvinner de från staden, menar Simförbundet och arrangörerna bakom Slottssprinten.

Nya konstverk till Malmö
Av färgglad aluminium och massiv sten ska hamnens nya smycken stöpas. Matti Kallioinen och Pål Svenssons verk vann konsttävlingen.

Rekordstora projekt kommande år
150,4 miljoner kronor. Så mycket pengar planerar Eslövs kommun att plöja ner i olika projekt under 2012.
På måndagen sade politikerna ja till rekordinvesteringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons