Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
19 december, 2011

Nyhetstips inom stadsplanering 2011-12-19

”Smurfbyn” Júzcar ser ut att förbli helt och hållet blå
När sydspanska byn Júzcar målades helt blå för att passa Smurfarna, var det meningen att den åter skulle bli vit när väl pr-jippot för de blå varelsernas film var avslutat. Men på söndagen talade det mesta för att byn kommer att bestå blå.

Ännu ett gigantiskt projekt i Skåne
Ännu ett gigantiskt infrastrukturprojekt har börjat diskuteras, en höghastighetsbana från Norge till Trelleborg och en tunnel direkt från Trelleborg till Tyskland.

Miljonsatsning på strandpromenad
Strandpromenaden längs Ribersborgs badstrand i Malmö ska förnyas. Gatukontoret i Malmö har en plan och vill satsa 73 miljoner kronor under en tioårsperiod. Men först ska Malmöborna få säga sitt.

Forskningen ska frodas på Campus
Campus Helsingborgs nya strategiska plan, som drar upp riktlinjerna för de kommande tre åren, är klubbad. Den skvallrar om fortsatt expansion i form av nya utbildningar som medför fler studenter och anställda. Men det planeras också för en upptrappning i kvalitet med satsningar på nya och befintliga forskningsmiljöer.

Vad sägs om Promenaden?
I dag börjar vi med ett förslag om att byta namn på stans två mest kända gator.

Ny projektledare till H+
Efter årsskiftet tar Anders Landsbo över arbetet som projektledare för H+ efter Johan Brantmark som fått ett nytt jobb som projektledare för "Förbifart Stockholm".

Flera vrakfynd vid Grand Hotel
Utanför Grand Hotel i Stockholm pågår just nu en stor marinarkeologisk utgrävning. Hittills har fem skeppsvrak, en fiskeanläggning och massor av fynd från 1500-1700-talet påträffats.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 50 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny