Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2011-12-19

”Smurfbyn” Júzcar ser ut att förbli helt och hållet blå
När sydspanska byn Júzcar målades helt blå för att passa Smurfarna, var det meningen att den åter skulle bli vit när väl pr-jippot för de blå varelsernas film var avslutat. Men på söndagen talade det mesta för att byn kommer att bestå blå.

Annons

Ännu ett gigantiskt projekt i Skåne
Ännu ett gigantiskt infrastrukturprojekt har börjat diskuteras, en höghastighetsbana från Norge till Trelleborg och en tunnel direkt från Trelleborg till Tyskland.

Miljonsatsning på strandpromenad
Strandpromenaden längs Ribersborgs badstrand i Malmö ska förnyas. Gatukontoret i Malmö har en plan och vill satsa 73 miljoner kronor under en tioårsperiod. Men först ska Malmöborna få säga sitt.

Forskningen ska frodas på Campus
Campus Helsingborgs nya strategiska plan, som drar upp riktlinjerna för de kommande tre åren, är klubbad. Den skvallrar om fortsatt expansion i form av nya utbildningar som medför fler studenter och anställda. Men det planeras också för en upptrappning i kvalitet med satsningar på nya och befintliga forskningsmiljöer.

Vad sägs om Promenaden?
I dag börjar vi med ett förslag om att byta namn på stans två mest kända gator.

Ny projektledare till H+
Efter årsskiftet tar Anders Landsbo över arbetet som projektledare för H+ efter Johan Brantmark som fått ett nytt jobb som projektledare för "Förbifart Stockholm".

Flera vrakfynd vid Grand Hotel
Utanför Grand Hotel i Stockholm pågår just nu en stor marinarkeologisk utgrävning. Hittills har fem skeppsvrak, en fiskeanläggning och massor av fynd från 1500-1700-talet påträffats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons