Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
15 december, 2011

Nyhetstips inom stadsplanering 2011-12-15

Folket och konsten lägger till vid Oceanhamnen
Under tolv timmar på lördag byter Oceanhamnen i Helsingborg skepnad till Folkets hamn. Då bjuds allmänheten in till ett kulturevenemang om konstens roll i samhällsutvecklingen.

Nytt torg i Hyllie förenar stad och land
Utbyggnadsområdet i södra Malmö är en plats med kontraster. Kring Stationstorget växer storskaliga byggnader fram. Här knyts också huvudgatorna samman. I kvarteren längs Hyllie allé påbörjas nu områdets andra utbyggnadsetapp. Här ska 1 700 bostäder uppföras i en småskalig, tät och blandad stadsmiljö. Malmö stad har tillsammans med bostadbyggarna gett tre arkitektkontor i uppdrag att skissa på utformningen till ett ny lokal mötesplats i området. Nu presenteras förslagen till Hyllie allétorg.

Eldsjälar ska uppmärksammas i Södra innerstaden
Det finns många människor som gör gott för andra i Södra innerstaden och det bör uppmärksammas, beslutade stadsdelsfullmäktige på onsdagen (14/12).

Boförening vill ha del av vinsten
Bostadsrättsföreningen Klosterlyckan vill ha del av vinsten som Arne Paulsson gör på försäljningen av Klostergårdstomten till NCC och HSB Skåne.

Svenskarnas drömbostad: Herrgård med lyxigt kök och sjöutsikt
Hela 4 av 10 svenskar är nöjda med sitt boende och känner inte att de skulle vilja uppgradera det på något sätt, visar en undersökning från Fastighetsbyrån. Men bland de som ändå vill göra en uppgradering vill flest ha en större bostad. När svenskarna får drömma helt fritt är det inte slott i Frankrike eller vindsvåning i New York som gäller. Högst på önskelistan står en herrgård på svenska landsbygden med lyxigt kök och sjöutsikt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 50 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny