Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
14 december, 2011

Nyhetstips inom stadsplanering 2011-12-14

Arkeologer ska följa tunnelbygge
Det är inte bara byggare och grävare som kostar när Åhlénshusets och Bibliotekskvarterets parkeringsgarage kopplas ihop med tunnel under Storgatan. När jobbet sätts igång under våren ska det även finnas arkeolog på plats som övervakar schaktningen.

Nu ställs odlingskrav på kolonisterna
Odla minst 30 procent av ytan. Det kravet får nu kolonisterna i Helsingborg. Och det blir stopp för dem som vill dra in kommunalt avlopp i stugorna.

Kommunen får inte slå ihop köpt mark med egen
Det har gått troll i kommunens markaffärer. Nu nekas kommunen att slå ihop mark som de köpt längs Rönnebodavägen med en egen fastighet som ligger i närheten.

Ombyggt stall för skola prisat
Landskronas stadsbyggnadspris 2011 går till ombyggnaden av det före detta häststallet för Säbyholms Montessoriskola.

Vill löpa torrskodd i Kronoskogen
Motionslöparna i Kronoskogen vid Råbocka vill kunna springa åtminstone nästan torrskodda.

Fnurran om detaljplan löst
Stadsbyggnadsnämnden har valt att inte tolka SD:s tilläggsyrkande om framtagande av en alternativ detaljplan för Norra Borstahusen ordagrant. Man nöjer sig med en konsekvensutredning.

Pappersbruket kröner skorsten med historia
Vad gör Tycho Brahes observatorium på en skorstenstopp i Klippan? Jo, knyter an till pappersbrukets historia. På fredag lyfts den unika skapelsen på plats.

Full storm kring kommunal vindsatsning
Kommunal satsning på ett vindkraftverk väcker ilska hos skattebetalande grannar. "Oförskämt att inte kommunen inte avvaktar den juridiska processen först", säger en boende i södra Ingelsträde.

Ser lugnt ut att bygga i Lugnet
Mark- och miljödomstolen avslår överklaganden från elva privatpersoner. Kommunen är ett steg närmare byggandet av kvarteret Lugnet.

Snart jämnat med marken
Gamla plastfabriken i kvarteret Flora i Höganäs är snart ett minne blott.

Sundspärlan kan få 500 bostäder
Upp till 500 bostäder skissas vid Fältarpsvägen och på Sundspärlan. Planarbetet tar nu åter fart och kanske kan det bli byggstart 2014. Tanken är också att nöjesanläggningen på sikt ska avvecklas.

World Village of Women Sports nära slutet
Nu är det upp till bevis för affärsmännen Kent Widding Persson och Dan Olofsson. Kommunen ger dem ett halvår till. Sedan rivs markavtalet för World Village of Women Sports upp.

Norskt hotellbolag kan bli av med avtal
De norska hotellmännen Petter A Stordalen och Arthur Buchardt kan komma att förlora den exklusiva möjligheten att bygga ett lyxhotell med spa på Lernacken.

Tomas Rudin: Jag hatar att förlora
På måndagskvällen fick oppositionen se sig slagen när Stockholms kommunfullmäktige klubbade igenom den nya detaljplanen för Slussen. Men oppositionen ger inte upp. Socialdemokraternas oppositionsborgarråd Tomas Rudin lovar att riva upp beslutet om Slussen fortfarande står kvar vid nästa val.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 47 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

%d