Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2011-12-05

Tropikariet slår rekord och växer
Tre dammar där man kan klappa djuren, ett polarlandskap med pingviner och ett mangroveträsk. Tropikariet som slår besöksrekord i år har flera nya attraktioner på gång.

Annons

Fråga: Hur främjar man etreprenörsskap och hur får man företagarna att etablera sig och stanna?

Nya lägenheter står tomma
De 47 nya lägenheterna i Kastanjeparken har varit inflyttningsklara i ett par omgångar sedan i somras. Trots stort bostadsbehov i kommunen står en tredjedel av dem fortfarande outhyrda och nu satsar man på ny visning.

Fråga: Hur tar man reda på vilket behov av lägenheter och lägenhetsupplåtelseformer som finns?

Fler greker söker sig till Skåne
När det är ekonomisk kris i hemlandet söker sig allt fler greker till Skåne.

Fråga: Hur främjar man och förenklar entreprenörskap hos nyinflyttade?

Byggnadsinspektör på dubbla stolar
Byggnadsinspektör Frank Starek har vid två tillfällen utformat tjänsteskrivelser som berör tomter han själv är delägare till. Ena gången rörde det ett positivt förhandsbesked för en typ av tak som inte tillåts enligt detaljplanen

Fråga: Byråkrati kommer aldrig att vara helt objektivt. Skulle systemet fungera lika bra om vi släppte in mer subjektivitet?

Nya bryggan tar form
Den nya brygga som ska byggas i Lill-Olas har tagit mer konkret form. Nu arbetar man utifrån en idéskiss som ger en bra uppfattning om hur det kommer att se ut någon gång nästa höst.

Fråga: Landmärken kan vara kul, men hur ofta är det bara luftslott som byggs? Medför de verkligen ett värde och hur mäter man i så fall det värdet?

Citytunneln har lång väg kvar till målet
Antalet tåg genom Malmö har ökat med 74 procent sedan Citytunneln öppnade och tågresandet i Skåne fortsätter att slå rekord. Men antalet dagliga resenärer i Malmö är bara 58 000, långt ifrån de 70 000 som Skånetrafiken hade räknat med.

Nation vill bygga ut i centrala Lund
Lunds nation vill skapa bostäder för 65 studenter, fördelat på ett nytt gårdshus i två till fyra våningar och en ombyggd vindsvåning.

Principiellt avgörande väntar i hyresnämnden
På tisdag och onsdag avgör hyresnämnden den uppmärksammade konflikten kring ombyggnationerna på Norra Kvarngärdet i Uppsala. Fasighetsägaren kräver hyreshöjningar på i vissa fall över 60 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons