Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
21 november, 2011

Nyhetstips inom stadsplanering 2011-11-21

Kommunen krävs på skadestånd för bygglovsmiss
Drygt en halv miljon kronor vill ett par i Magnarp ha i ersättning från Ängelholms kommun för strul kring deras bygglov. Kommunens miss ledde enligt dem till stora mentala påfrestningar och ekonomiska uppoffringar.

Hans drömvilla mättes ut fel
När bygglovet godkändes trodde Ingemar Johannesson att saken var klar. En rutinmässig utsättning från kommunen och sen skulle bygget av villan komma igång. Men en trolig felbedömning av utsättaren förändrade allt.
– Nu följer villan inte bygglovet och är egentligen ett svartbygge, säger han.

"Fel att byggherren har allt ansvar"
Plan- och bygglagen är fel som lägger över allt ansvar på en byggherre som kanske bygger ett hus en gång i sitt liv. Det menar kommunens byggnadsinspektör Göran Dahlgren.

Stora planer och lokala intressen
På den nordiska infrastrukturkonferensen i Helsingborg i torsdags var det överlag positiva tongångar vad gäller en fast HH-förbindelsen som i ett optimalt läge och med snabba tåg knyts samman inte bara med Sverige och Danmark utan i sin förlängning också med Tyskland och Norge.

Station Triangeln får årets Kasper Salin-pris
Station Triangeln i Malmö förärades nyligen det mest prestigefulla arkitekturpriset i Sverige, Kasper Salin-priset. NCC byggde Triangeln i ett partneringprojekt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 47 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

%d