Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2011-11-21

Kommunen krävs på skadestånd för bygglovsmiss
Drygt en halv miljon kronor vill ett par i Magnarp ha i ersättning från Ängelholms kommun för strul kring deras bygglov. Kommunens miss ledde enligt dem till stora mentala påfrestningar och ekonomiska uppoffringar.

Annons

Hans drömvilla mättes ut fel
När bygglovet godkändes trodde Ingemar Johannesson att saken var klar. En rutinmässig utsättning från kommunen och sen skulle bygget av villan komma igång. Men en trolig felbedömning av utsättaren förändrade allt.
– Nu följer villan inte bygglovet och är egentligen ett svartbygge, säger han.

"Fel att byggherren har allt ansvar"
Plan- och bygglagen är fel som lägger över allt ansvar på en byggherre som kanske bygger ett hus en gång i sitt liv. Det menar kommunens byggnadsinspektör Göran Dahlgren.

Stora planer och lokala intressen
På den nordiska infrastrukturkonferensen i Helsingborg i torsdags var det överlag positiva tongångar vad gäller en fast HH-förbindelsen som i ett optimalt läge och med snabba tåg knyts samman inte bara med Sverige och Danmark utan i sin förlängning också med Tyskland och Norge.

Station Triangeln får årets Kasper Salin-pris
Station Triangeln i Malmö förärades nyligen det mest prestigefulla arkitekturpriset i Sverige, Kasper Salin-priset. NCC byggde Triangeln i ett partneringprojekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons