Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Nyhetstips inom stadsplanering 2011-10-31

Seniorer som medforskare för att förbättra stadsplaneringen
Tunga kassar och en krängande buss är en svårlöst ekvation för de flesta, men för en äldre person kan det vara en nästan olöslig uppgift att få hem sina inköp med kollektivtrafiken. Ett nystartat forskningsprojekt vid Centrum för konsumtionsvetenskap på Handelshögskolan tar nu hjälp av seniorerna själva för att få kunskap om utmaningarna i vardagslogisktiken och förhoppningen är att resultaten ska ge en bättre stadsplanering.

Annons

Närlunda skjuter i höjden och kan växa ännu mer
Till våren börjar stans högsta hus med över 120 lägenheter byggas på Närlunda. Och nu planeras också en förnyelse av hela området som kanske kan kompletteras med flera hundra bostäder till.

Skejtanläggning att flytta runt
I väntan på en permanent skejtpark kan en mobil vara en tillfällig lösning. Fem möjliga placeringar föreslås i en utredning och två av dessa pekas ut som mest intressanta

Malmö kvitterar god bostadsplanering i Hyllie
Malmö finns en utbyggnadskapacitet för ca 20 000 lägenheter på kommunal mark enligt den aktuella översiktsplanen. Av dessa planeras ca 9 000 bostäder i ett fullt utbyggt centrum i södra Malmö - det som idag kallas Hyllie utbyggnadsområde. En viss försiktighet finns dock bland malmöborna för det nya Hyllie i valet av bostadsområde - men fullt tillräckligt jämfört med antalet bostäder som ska byggas. Det visar en ny undersökning som staden gjort tillsammans med områdets bostadsaktörer.

Stationsgatan får nytt ansikte
Uppvärmda trottoarer och fler p-platser. Stationsgatan ska bli ny mötesplats i Luleå centrum, hoppas fastighetsbolaget Galären och tekniska förvaltningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons