Annons
Detaljplanehandboken : handbok för detaljplanering enligt plan- och bygglagen, PBL. 1 juli 2019
Detaljplanehandboken
Detaljplanehandboken ger vägledning och stöd för plan- och lovhandläggare i kommuner och andra som kommer i kontakt med detaljplanefrågor.
Köp boken här.
Annons
Evidensbaserad stadsutveckling
Evidensbaserad stadsutveckling
Hur byggs en stad? Har vi allt tillgängligt vetande samlat när vi tar beslut som ändrar förutsättningen för livet i staden?
Köp boken här.
Annons
Bygglovsboken av Annika Gustafsson
Bygglovsboken
Bygglovsboken reder ut de väsentliga frågorna vid bygglovs hand läggning och navigerar läsaren rätt bland bestämmelserna i plan- och bygg lagen (PBL).
Köp boken här.
Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.

Musik för stadsplanering. Del 11. Per Myrberg - Trettifyran

Den elfte låten som ingår i min guide om stadsplaneringsmusik är låten Trettifyran med Per Myrberg.
Byggnader innehåller många minnen på gott och ont.
Som barn, var jag som de flesta barn, jag ville bevara allt som det var, allt från kalsonger till hus. Jag minns hur jag grät när min pappa högg ner "mitt träd", det första trädet jag klättrat i, mitt klätterträd.
När jag gick i gymnasiet ville jag hellre riva och bygga nytt, jag förkastade affektionsvärden.
Numera har jag stabiliserats, normaliserats och insett att det finns en gyllene medelväg, eller ja, ska sanningen fram så anser jag att en del saker ska bevaras för att de har ett marknadsföringsvärde.
Min egentliga ståndpunkt är att människan bevarar alldeles för mycket, det värsta exemplet (som jag inte hittar källan till just nu), är när man i USA byggde upp en del av ett berg som helt naturligt rasat samman. Berget var dock en symbol för delstaten och man byggde därför upp det igen.
Nu ska vi dock över till en klassiker - Trettifyran med Per Myrberg:

Annons


Lyssna på YouTube: Per Myrberg - Trettifyran

Köp Per Myrberg - Trettifyran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Error!
No 'Jetpack_Subscriptions_Widget' widget registered in this installation.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Annons
Annons