Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
10 juli, 2012

Besök på Yangtorp

Under veckan gjorde jag ett besökte jag Yangtorp för att reka inför min skånska arkitekturrunda. Yangtorp är numera ett ödehus som ligger utanför Hörby/Önneköp. Byggnaden var menad att bli ett "tempel" och konferenscenter med betoning på Qigong och personlig utveckling. Företaget bakom Yangtorp gick dock i konkurs och byggnaden som byggts i en kinesisk tempelstil står idag ofärdig och förfaller. På avstånd ser byggnaden pampig ut, men så fort man kommer nära ser man till största delen bara betong och byggmaterial och på innergården hittar du numera bara ogräs och ensamma övergivna statyer.

Personligen tycker jag att det är synd att något sådant här får förfalla, men tydligen finns det inga pengar kvar i bolaget som planerade bygga Yangtorp och som jag förståt det, samtidigt verkar kostnaderna för att färdigställa byggnaden samt söka bygglov vara stora.

På min väg till Yangtorp verkade alla jag frågade vägen om känna till platsen. Några hade även varit där och ätit på restaurangen som en gång drivits i byggnaden.

Lägger upp lite bilder här från mitt besök, men fler kan ni se på mitt Flickr-konto: Yangtorp.

Hitta till Yangtorp
Det lättaste sättet att ta sig till Yangtorp är med bil. Själv tog jag tåg/buss till Hörby för att sedan byta tiil buss mot Önneköp och sedan gick jag ett par kilometer till platsen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 47 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

%d