Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
15 augusti, 2011

Besök i Turning Torso

 

20110815-100737.jpg

Turning Torso, Malmö.

Jag ska erkänna att jag många gånger har svårt att förstå att man lyckats tillåta uppförandet av byggnader som t ex Globen i Stockholm och Turning Torso i Malmö i Sverige där allt helst ska anpassas efter sin omgivning, inte sticka ut eller väcka känslor. Känslor kan väcka oro och osäkerhet hos människan och det är inget vi svenskar lärt oss hantera riktigt.
Det är dock inte detta som jag skulle skriva om, utan jag tänkte bara lägga upp lite bilder från mitt besök i Turning Torso i Malmö.

20110815-100334.jpg

Utsikt från 34:e våningen Turning Torso.

Utsikten från Turning Torso är inget jag hurrar för. Dessutom fanns det inget sätt, som besökare, att ta sig ut på någon takterass eller liknande. Utsikten på bilden är från våning 34, men utsikten förändrades inte avsevärt när vi tog oss så högt upp vi kunde (tror att vi lyckades ta oss till 43e våningen).

 

20110815-100809.jpg

De mossiga taken nedanför Turning Torso.

Tittar man nedanför Turning Torso ser vi för tillfället en hel del byggarbetsplatser, men det som retade mig en hel del var de mossiga taken på byggnaderna kring Turning Torso. Betalar man 12500 kr i månaden bör man kräva lite mer av utsikten och se till att de som förvaltar Torson tar hand om grannarnas taktoppar och förskönar dem. Jag hade krävt en estetisk helhetsupplevelse!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 50 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny