Hur planeras vårt samhälle? En sida om såväl teoretisk som praktisk stads- & samhällsplanering.
15 september, 2011

Småstaden och möjligheten att möta likasinnade

Ett vanligt antagande förutfattad mening är att det i småstaden inte finns "intelligenta" och "intressanta" person, eller likasinnade som man vanligtvis menar när man uttrycker sig så. Tittar man närmare på småstaden så tror jag att det finns lika många intressanta personer per tusen invånare som i storstaden. Problemet med småstaden är dock att det saknas fungerande mötesplatser för dessa likasinnade personer. Framförallt är det svårt att ekonomiskt kunna bedriva mötesplaster för personer med gemensamma akademiska intressen samt, men även entreprenörer och konstnärer etc måste söka sig till större städer för att möta likasinnade och för att knyta värdefulla kontakter.

Småstaden har dock möjlighet att locka till sig många av dessa genom att nischa sig genom att skapa rum och bjuda in företag inom ett visst segment att etablera sig i staden samt skapa attraktiva utbildningsplaster inom samma nisch. Detta kommer att locka flera likasinnade till småstaden samtidigt som man tillvaratar den kunskap som redan finns på orten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Prenumerera via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelande om nya inlägg via e-post.

Gör som 50 andra, prenumerera du med.

Om Stadsplanering.se

Ulf Liljankoski is a proud sociologists and urban planner, working with urban planning, e-commerce and e-marketing. Writer, entrepreneur, pirate and passionate dreamer without enough cash. CEO at Lilon AB - Arkitektur, stads- & samhällsplanering.

Connect with me on LinkedIn:
Ulf Liljankoski

Meny

Error!
No 'Advanced_Ads_Widget' widget registered in this installation.

Error!
No 'Advanced_Ads_Widget' widget registered in this installation.