Nyhetstips inom stadsplanering 2012-01-27

by Ulf Liljankoski on 27 januari, 2012 · 0 comments

in Nyhetstips

Gågata efter raggarrunda
I höstas firade Kullagatan 50 år som gågata. Under alla år har det sagts att detta var Sveriges första gågata. Men Piteå har också gjort anspråk på samma titel.

Kärr med unika arter får långtida skydd
Skåne har nu fått sina första skyddade kärr, som har ett sällsynt växt- och insektsliv. Det rör sig om fyra så kallade rikkärr, bland annat ett nära Ask i Svalövs kommun.

Anrik citygård lever upp med bostäder
Den gamla gården på Långvinkelsgatan där Jazzklubben låg får nytt liv med bland annat bostäder. Regeringen har fastställt den nya planen som överklagades av ägaren själv. Målet är byggstart 2013.

Lund och Malmö tar ut gemensam kurs
Mycket har sagts. Nu ska det bli gjort. Lund och Malmö ska utvecklas i en gemensam vision till en slagkraftig storstadsregion.

Kolonister vill riva upp politikernas beslut
Politikerna införde nya regler och strängare krav. Flera kolonister är upprörda och några har nu överklagat fullmäktiges beslut.

Byggbranschen vill dubblera byggandet
Byggbranschen efterlyser ökat byggande av hyresrätter i NV-Skåne. I dag möts företrädare för branschen och kommuner för att diskutera hur man kan göra för att dubblera antalet nya bostäder.

Parkering efterlyses efter tågboom
Resandet med tåg från Oxie har ökat med 61 procent, den största ökningen i hela Skåne.
Men antalet pendlarparkeringar har inte utökats vilket ställer till det för resenärerna.

Apotekshuset räddat – säljs inte ut
Det blir ingen försäljning av Apotekshuset. Politikerna bestämde sig på onsdagen för att foga sig efter opinionen och låta det förbli i kommunal ägo.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Previous post:

Next post: