Reflektioner gällande debattartikeln ”Helsingborg, öppna ögonen!” i Helsingborgs Dagblad

by Ulf Liljankoski on 25 juli, 2013 · 0 comments

in Debatt

Mer politiskt korrekt kan nog inte en debattartikel bli än Helsingborg, öppna ögonen! av Anna Molén Thorson i Helsingborgs Dagblad (2013-07-25).

”Helsingborg, liksom andra städer måste få vara en plats där människor möts, går, cyklar, sitter och älskar i.”

Detta är något jag möter varje gång jag är i Helsingborg, ”en plats där människor möts, går, cyklar, sitter och älskar i”.

Ta bort all bilparkering och plantera träd och sätt ut bänkar på Stortorget och Hamntorget.”

Att ta bort bilparkeringen på Stortorget och Hamntorget och plantera träd gör mindre nytta än parkeringarna. I all stadsplanering måste ett sunt förnuft råda. Inte planering som till punkt och prickar följer en dominerande och vilseledande politiks hållning.
Det blir inte inte fler entreprenörer eller fler butiker för att man tar bort parkeringsplatser eller planterar träd. Entreprenörskap främjas framförallt genom sociala och politiska förändringar. Inte fysiska. Givetvis behövs de  fysiska möjligheterna när väl entreprenörskapet blomstrar, men entreprenörskap är inget den trädlösa parkeringen på Stortorget och Hamntorget förhindrar. Det är inte parkeringen som hindrar dig från att sälja jordgubbar på torget, det är lagen, det är byråkratin, det är den reglerade användningen av rummet.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Previous post:

Next post: