Nyhetstips inom stadsplanering 2012-02-27

by Ulf Liljankoski on 27 februari, 2012 · 0 comments

in Nyhetstips

Projekt ska kartlägga turismen på Kullahalvön
Hur kan Kullahalvön bli mer attraktiv för den tillfällige besökaren? ”Visit Höganäs” ska undersöka vad som saknas och sedan åtgärda bristerna.

Nya upplevelser och sport lockar
Turkiet ligger i topp men i sommar reser svenskarna både till väster och öster. Åt ena hållet lockar USA med billig dollar åt andra är det fotbollen som drar.

Husköpare kan lockas till byn med borgen
Villaspekulanter som faller på att de saknar pengar till hela kontantinsatsen kan få hjälp om de väljer ett äldre hus i Örkelljunga. Kommunen undersöker möjligheten att gå i borgen för en del av lånet.

Rydebäck växer vidare vid stationen
Flera byggen pågår vid Rydebäcks station och ett par till väntas snart komma i gång. Skanska och Ikea ska uppföra Bo Klok-hus och Derome flerbostadshus.

Stadsbiblioteket kan bli kulturhus
Ett centralt beläget kulturhus med kulturskola, replokaler, scener och bibliotek. Kommunens kulturpolitiker är eniga när de överger Rönnebadet som alternativ och istället siktar in sig på Stadsbiblioteket vid Stortorget.

Fortsatt folkökning för Malmö förra året
almös befolkning fortsatte att öka under 2011, men ökningsstakten mattades av. Bland annat fortsatte inflyttningen av danskar att minska för femte året i rad.

Södermalm bland de sämsta på att sortera sitt matavfall
Spånga-Tensta är bäst på sortera matavfall. Södermalm däremot hamnar i bottenskiktet. Inom tre år måste alla kommunala verksamheter börja matsortera.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Previous post:

Next post: