Nyhetstips inom stadsplanering 2012-02-21

by Ulf Liljankoski on 21 februari, 2012 · 0 comments

in Nyhetstips

Byuppror med olika fokus
Krav på allaktivitetshus i Gantofta, rop på cykelväg i Mörarp, behov av idrottshall i Vallåkra och önskemål om allmän upprustning i Kattarp. Pågatågen kom, men satsningarna i vissa småorter har hittills gått spårlöst förbi.

Miljonsatsning ska lyfta Planteringen
Planteringen är en hårt utsatt stadsdel med hög arbetslöshet, bidragsberoende och ohälsa. Kommunen satsar nu 60 miljoner kronor för att ge området ett rejält lyft.

Helsingborg åttonde störst i landet
Helsingborg har ynka tre invånare fler än Norrköping. Men det räcker för att ta över åttondeplatsen på listan över landets största kommuner.

Ökade tågfrakter kräver förändrade städer
Godstågsterminaler ligger oftast centralt i städerna. Om vi ska uppnå ett hållbart transportsystem, där det mesta godset fraktas med tåg i stället för lastbil, måste terminalerna flyttas till städernas utkanter. Det har Sönke Behrends kommit fram till i sin doktorsavhandling, där han har undersökt hur urbana och långväga frakter påverkar varandra.

Ipad-spel ger insikter om hållbar stadsutveckling
Hur bygger man egentligen en hållbar stad? Det kan skolelever och allmänhet prova på med det nya Ipad-spelet ”2021” som nu finns på App Store för gratis nedladdning. Bakom spelet står Mistra Urban Futures, som är ett internationellt centrum för hållbar stadsutveckling. Spelet har tagits fram tillsammans med Chalmers och flera andra samarbetsparter.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Previous post:

Next post: