Nyhetstips inom stadsplanering 2012-01-05

by Ulf Liljankoski on 5 januari, 2012 · 0 comments

in Nyhetstips

Scandlines vill inte ha fasta förbindelser
Scandlinesfärjornas framtid ligger i politikernas händer. Efter drygt ett år vid rodret för dansktyska Scandlines räknar vd Bengt Pihl med att det dröjer innan det byggs fler fasta förbindelser.

Företagare: ”Kom inte hit”
Dödsskjutningarna får nu företagare att uppmana affärsbekanta att inte bo eller ha möten i Malmö.

Fråga: Vad gör man när en stadsdels rykte färgar av sig på en hel stad?

Så ska Stockholm bli en ännu renare stad
Stockholm ska lysa extra mycket av blommor i vår. Det blir det mest synliga beviset på att satsningen på att göra huvudstaden ren och vacker fortsätter trots de ekonomiskt bistra tiderna.

Här rycker havet allt närmare
Akutåtgärderna för att rädda de skadade klitterna har startat. Grävmaskinen som flyttar sanden arbetade extralångt in på tisdagskvällen då en ny storm nalkades. Det gjorde att husägaren Elisabeth Grönvall kunde sova lite lugnare.

Sprängningarna skakar sönder Maria kyrka
Maria Magdalena kyrka har tagit mest stryk av Citybanan. Slukhålet på kyrkogården har stoppat sprängningarna och skapat sprickor såväl i kyrkan som mellan kyrka och Trafikverket.

Han är ny miljöstrateg i Klippan
Klippan ska under året ta fram ett nytt långsiktigt miljöprogram. Tord Andersson, ny miljöstrateg i kommunen, får en viktig roll i arbetet.

Grannbråk om kakelugn avgjort
Efter åtta år är granntvisten om vedeldning avgjord. Mark- och miljööverdomstolen har beslutat att paret med kakelugnen har rätt att elda.

Inspektörens byggärende återremitterat
Bygg- och miljönämndens arbetsutskott gav inget positivt förhandsbesked till husbygge på den tomt som kommunens byggnadsinspektör är delägare till.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Previous post:

Next post: