Nyhetstips inom stadsplanering 2011-12-21

by Ulf Liljankoski on 21 december, 2011 · 0 comments

in Nyhetstips

”H+ ett spännande projekt”
Några frågor … till Katrina Ekelund som studerar till landskapsarkitekt på Alnarp och är en av 30 studenter som på tisdagen presenterade sina tankar kring H+ på Ships lokaler på Bredgatan.

Städerna där unga vill plugga
Allt fler svenska ungdomar studerar utomlands, med hjälp av EU:s Erasmusprogram eller på egen hand. I fjol ökade antalet svenska Erasmusstudenter med över 10 procent. Även om asiatiska destinationer växer hävdar sig Europa fortfarande väl på studenternas utlandskarta.

Allas rätt att tycka om allemansrätt
Naturvårdsverket ber på sin hemsida allmänheten att före den 10 februari nästa år lämna synpunkter på de förslag om allemansrätten som utredarna Klas Sandell och Margaretha Svenning lämnade i november.

Filmstadsprojektet tar ny fart
Saneringen av tomten där Filmstadskomplexet planeras startar efter nyår. Midroc har haft en särskild upphandling av den delen för att kunna hålla tidtabellen med invigning 2013.


Helsingborg Yacht Club tar över i Norra hamnen?

Den första januari är det tänkt att Helsingborgs hamn och Helsingborg Yacht Club ska underteckna ett arrendeavtal gällande driften av småbåtshamnen i Norra hamnen.

Idrottsarrangörer vill ha mer pengar
Stockholms stad måste ta ett större ansvar för de stora idrottsevenemangen. Annars försvinner de från staden, menar Simförbundet och arrangörerna bakom Slottssprinten.

Nya konstverk till Malmö
Av färgglad aluminium och massiv sten ska hamnens nya smycken stöpas. Matti Kallioinen och Pål Svenssons verk vann konsttävlingen.

Rekordstora projekt kommande år
150,4 miljoner kronor. Så mycket pengar planerar Eslövs kommun att plöja ner i olika projekt under 2012.
På måndagen sade politikerna ja till rekordinvesteringen.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Previous post:

Next post: