Nyhetstips inom stadsplanering 2011-12-19

by Ulf Liljankoski on 19 december, 2011 · 0 comments

in Nyhetstips

”Smurfbyn” Júzcar ser ut att förbli helt och hållet blå
När sydspanska byn Júzcar målades helt blå för att passa Smurfarna, var det meningen att den åter skulle bli vit när väl pr-jippot för de blå varelsernas film var avslutat. Men på söndagen talade det mesta för att byn kommer att bestå blå.

Ännu ett gigantiskt projekt i Skåne
Ännu ett gigantiskt infrastrukturprojekt har börjat diskuteras, en höghastighetsbana från Norge till Trelleborg och en tunnel direkt från Trelleborg till Tyskland.

Miljonsatsning på strandpromenad
Strandpromenaden längs Ribersborgs badstrand i Malmö ska förnyas. Gatukontoret i Malmö har en plan och vill satsa 73 miljoner kronor under en tioårsperiod. Men först ska Malmöborna få säga sitt.

Forskningen ska frodas på Campus
Campus Helsingborgs nya strategiska plan, som drar upp riktlinjerna för de kommande tre åren, är klubbad. Den skvallrar om fortsatt expansion i form av nya utbildningar som medför fler studenter och anställda. Men det planeras också för en upptrappning i kvalitet med satsningar på nya och befintliga forskningsmiljöer.

Vad sägs om Promenaden?
I dag börjar vi med ett förslag om att byta namn på stans två mest kända gator.

Ny projektledare till H+
Efter årsskiftet tar Anders Landsbo över arbetet som projektledare för H+ efter Johan Brantmark som fått ett nytt jobb som projektledare för ”Förbifart Stockholm”.

Flera vrakfynd vid Grand Hotel
Utanför Grand Hotel i Stockholm pågår just nu en stor marinarkeologisk utgrävning. Hittills har fem skeppsvrak, en fiskeanläggning och massor av fynd från 1500-1700-talet påträffats.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Previous post:

Next post: