Nyhetstips inom stadsplanering 2011-12-07

by Ulf Liljankoski on 7 december, 2011 · 0 comments

in Nyhetstips

Nöjda pendlare sparar tid och pengar
Citytunneln har förenklat vardagen för tågpendlarna på Skånes universitetssjukhus (SUS) i Malmö. ”Jag sparar en halvtimme om dagen”, säger Maria Axelsson, som bor i Rydebäck söder om Helsingborg.

Fråga: Om man utgår ifrån att samhället sparar pengar på kortare pendlings- rese- och frakttider, är det bara de större städerna som tjänar på kortare resetider, eller tjänar även småsamhällen på det?

Tummen upp för nya äventyrsbadet
Äventyrsbadet ”Turbinen” är en av de sista presenterna i det årslånga firandet av 100-åringen Eslöv.
Men medan Eslövsborna får vänta ännu någon dag på invigningen har tidningen fått provbada – och testpatrullen kan inget annat än ge toppbetyg.
Ett bad – fem förslag
I slutet av januari tas beslutet om det blir en svart kub eller kanske en vit vågformad byggnad som ska förverkligas i Kroksbäcksparken.
Nu visas de fem tävlingsbidragen till Hyllies nya badanläggning.

Fråga: Äventyrsbad och badhus är på tapeten. Är detta bara en trend och kommer de en dag att bli folktomma lokaler? Byggs det för många likande attraktioner och hur gör man för att satsa på rätt attraktion med en lång livstid?

Allt fler områden täcks in med bevarandeprogram
Efter Gåsebäck följer bland annat Husensjö, Eskilsminne, miljonprogramsområdena och kyrkbyarna. De närmaste fem åren planeras tio nya bevarandeprogram.

Fråga: Hur viktigt är bevarandet av olika områden?

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Previous post:

Next post: