Musik för stadsplanering. Del 12. Blur – Parklife

by Ulf Liljankoski on 5 december, 2011 · 0 comments

in Musik

Den tolfte låten som ingår i min guide om stadsplaneringsmusik är låten Parklife med Blur.
Detta är en riktigt bra hjärntvättslåt om vi fokuserar på orden, inte innebörden. Parker, jag kan inte säga att jag gillar att fylla staden med parker, inte parker som ligger tomma i alla fall. Däremot gillar jag parker fyllda med människor som solar, picknickar, spelar boll, och annan rörelse och aktivitet, en park som lockar ett stor utbud människor.
Visst vet jag att en del personer föredrar att ligga och sola eller läsa en bok i lugn och ro i en öde park, men jag hävdar bestämt att då får de leta efter en lugn plats någon annanstans. Tomma parker mitt i staden är bara slöseri med utrymme, utrymme som skulle kunna komma fler till nytta med rätt planering.
Efter att du hört låten vill jag alltså att du alltid tänker ”parklife, parklife, parklife…” när du planerar en park.


Lyssna på YouTube: Blur – Parklife

Köp Blur – Parklife

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Previous post:

Next post: