Musik för stadsplanering. Del 11. Per Myrberg – Trettifyran

by Ulf Liljankoski on 28 november, 2011 · 0 comments

in Musik

Den elfte låten som ingår i min guide om stadsplaneringsmusik är låten Trettifyran med Per Myrberg.
Byggnader innehåller många minnen på gott och ont.
Som barn, var jag som de flesta barn, jag ville bevara allt som det var, allt från kalsonger till hus. Jag minns hur jag grät när min pappa högg ner ”mitt träd”, det första trädet jag klättrat i, mitt klätterträd.
När jag gick i gymnasiet ville jag hellre riva och bygga nytt, jag förkastade affektionsvärden.
Numera har jag stabiliserats, normaliserats och insett att det finns en gyllene medelväg, eller ja, ska sanningen fram så anser jag att en del saker ska bevaras för att de har ett marknadsföringsvärde.
Min egentliga ståndpunkt är att människan bevarar alldeles för mycket, det värsta exemplet (som jag inte hittar källan till just nu), är när man i USA byggde upp en del av ett berg som helt naturligt rasat samman. Berget var dock en symbol för delstaten och man byggde därför upp det igen.
Nu ska vi dock över till en klassiker – Trettifyran med Per Myrberg:


Lyssna på YouTube: Per Myrberg – Trettifyran

Köp Per Myrberg – Trettifyran

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Previous post:

Next post: