Dokumentärfilm om samhällsplanering & Spelfilm för samhällsplanering

by Ulf Liljankoski on 27 januari, 2012 · 0 comments

in Dokumentärfilm, Film, Spelfilm

Det kan alltid vara intressant att se lite dokumentärfilmer om samhälls- och stadsplanering, slippa luta sig över böckerna och istället luta sig bak i fåtöljen, få informationen presenterad i ljud och rörlig bild.
Jag har nu börjat leta efter filmer om stadsplanering – både dokumentärfilm och spelfilm. För att gör det översiktligt kommer jag dela upp det i två olika artikelserier: Dokumentärfilm om samhällsplanering och Spelfilm för samhällsplanering.

Tidigare har jag pratat om två spelfilmer som påverkat mig och mitt intresse för stadsplanering, dels film Vicki Cristina Barcelona som används som en marknadsföringsfilm för Barcelona samt filmen En natt i New York (After hours) som påverkat mitt intresse för det nattliga livet i storstäder.

Har du själv några förslag och rekommendationer på filmer som jag ska presentera i fortsättningen mejla mig gärna på  ulf.liljankoski@lilon.se eller skriv en kommentar här på bloggen. Är du intresserad av att gästblogga eller skriva artiklar här på  Stadsplanering.se hör gärna av dig.

Idag får du dock nöja dig med denna introduktionen, idag har jag några andra projekt som jag måste slutföra.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Previous post:

Next post: